CV / önéletrajz fotózás, Portréfotózás

A professzionális önéletrajzi fotó ereje 

A figyelem elnyeréséért az információs túltelítettségnek köszönhetően kőkemény harcot kell vívnunk nap mint nap, s ez az álláskeresés során különösen igaz. Egy pozícióra adott esetben több százan is jelentkezhetnek, így a HR-eseknek percek alatt kell szűkíteniük a kört, és kíméletlenül szelektálnak. Szinte biztos, hogy a fotón akad meg először a szemük, így ha ezzel meg tudod nyerni őket, akkor a beugrót teljesítve fél lábbal már át is lépted a személyes interjú kapuját. Hiszen egy minőségi üzleti portré hitelessé tesz és kiemel a tömegből, legyen szó akár szakmai, akár közösségi médiában való megjelenésről.

Nem vagyok fotogén!

Egy ütős CV fotó elkészítése nem könnyű feladat, mivel az ügyfelek általában nem azért érkeznek hozzám fotózásra, mert imádnak a kamera előtt állni, egyszerűen csak szükségük van egy profi képre valamilyen célból. A legtöbben úgy lépnek be a stúdióba, hogy a köszönés és bemutatkozás után nagyjából a második/harmadik mondatukkal leszögezik, hogy róluk nem lehet jó képet csinálni, mert nem fotogének. Ebből a kétségekkel teli állapotból kell a végére odáig eljutnunk, hogy a modell mosollyal az arcán távozik, amiért sikerült róla egy olyan tökéletes fotót készítenem, amire egyáltalán nem számított.

Út a tökéletes portréfotó elkészítéséhez

A tökéletes kép mindenkinek mást jelent, ezért minden fotózás beszélgetéssel kezdődik, hogy megérthessem mit is szeretne közvetíteni a modell a nézők felé. Lényegében itt dől el minden, mint például, hogy kültéri vagy stúdiós, konzervatív vagy kreatív, sötét vagy világos hátteres stb. lesz a megfelelő koncepció az adott célhoz. Valójában mindig egy érzést, egy hangulatot keresünk, melyet pixelekbe sűrítve örökítünk meg, hogy tökéletesen visszaadja a modell karakterét.

A titok az egyénre szabottságban rejlik, legyen szó akár önéletrajzba, LinkedIn-re, weboldalra vagy újságcikkbe szánt portréról. A fotózás ideje személyenként eltér, hisz van, akinek pár kattintás alatt megszületik a tökéletes képe, és van, akinek hosszasabb a feloldódás. Alapvetően nem tartom sokáig a kamera előtt az ügyfelet, de minden esetben akkor állunk meg, ha sikerült teljesíteni a várakozásait.

Utómunka, avagy pont az i-re

A fotózás után közösen átnézzük a képeket és a kiválasztottakat helyben „címlap készre” varázsolom. Az azonnali retusálás során korrigálni tudok szinte mindent. Persze ésszerű határokon belül, mert fontos, hogy a kép és a valóság ne két különböző embert adjon vissza! A pattanások, ráncok, szem alatti karikák, ferde orr és borotválkozásból adódó sebek egytől egyig rögtön orvosolhatók. Az utómunka során mindig törekszem a természetesség megőrzésére, hiszen művi hatásokkal felturbózott képekkel elveszítheti az ügyfél a hitelességét.

CV fotózás és öltözet

Öltözet tekintetében - csomagtól függően - természetesen van lehetőség több szettben is képet készíteni, szükség esetén segítek a megfelelő felsőrész kiválasztásában is. Mindig a cél szentesíti az eszközt, így az öltözéket - az önazonosságot szem előtt tartva - érdemes a kép felhasználási területéhez illően kiválasztani. Egy banki környezetben például egy klasszikusabb, letisztultabb megjelenés az elvárt, míg egy szabadúszó kreatív szakember személyes márkaépítéséhez akár egy extravagánsabb, színesebb összeállítás is jó választás lehet.

Portréfotózás helyszíne

A fotózás Budapest 11. kerületében található stúdiónkban történik, illetve igény esetén a környéken kültéren is tudunk képeket készíteni. 5-10 perces gyalogtávolságon belül változatos helyszínek állnak rendelkezésre az alkotáshoz, hiszen a közelünkben található a Gellért-hegy, a Duna part, a Feneketlen-tó, a Móricz Zsigmond körtér és számos hangulatos kis utca is.

Ha más helyszínben gondolkodnál, esetleg a Balaton-felvidéken (Balatonalmádi, Veszprém környékén) terveznél fotózást, akkor is örömmel állok rendelkezésedre. Ebben az esetben kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot az elérhetőségeim valamelyikén, hogy átbeszélhessük az elképzeléseid!  

Mivel gazdagodhatsz az üzleti portréfotózás végére?

Röviden összefoglalva gyors és minőségi portréfotózásban lehet részed, mely a Te egyéni céljaidat valósítja meg személyre szabottan, az ehhez legjobban illő fényhatással, színvilággal és beállítással. Mindez kb. 30-60 percet vesz igénybe, ami alatt a kiválasztott kedvenc képedet/képeidet azonnal retusálom, melynek folyamatát a helyszínen végigkövetheted.

Az elkészült fotókat igény szerint több méretben és akár fekete-fehér változatban is Dropbox tárhelyre feltöltve rögtön meg is osztom Veled. A stúdióból kilépve már a kezedben lesz a végeredmény, amiért érkeztél. Az élmény és a professzionális portrék, melyek a sikereidhez hozzájárulva magabiztossággal vérteznek fel.

Portréfotó csomagok

(A csomag tartalmán felül minden további kép retusálása: 4.990 Ft / db)

Ezért szerettek velem alkotni az ügyfeleim...
 
 
  • fotózás stúdióban ◾ 1 ruhaszettben ◾ 1 retusált kép


    30 perc

    19 990 magyar forint
  • fotózás stúdióban / kültéren ◾ 2 ruhaszettben ◾ 2 retusált kép


    1 óra

    24 990 magyar forint